Hoe informeer jij je gasten over duurzaamheid?

We zijn er allemaal mee bezig, verduurzaming! Steeds meer mensen maken zich zorgen over duurzaamheid. Onze gasten maken meer bewuste keuzes in huis en willen ook dat hun reizen en overnachtingen geen negatieve impact hebben op het milieu. Duurzaamheid is iets geworden wat het verschil kan maken bij het boeken van een reis en reizigers hebben graag het idee dat hun reis een zo positief mogelijke impact heeft. Misschien heb je hier al wel eens een vraag over gehad? Uit onze enquêtes blijkt namelijk dat onze gasten graag meer informatie krijgen over de duurzaamheid aan boord en tijdens de reis.

Maar welke informatie wilt de gast dan weten? Allereerst kan je jouw gasten duurzame tips meegeven voor aan boord en aan land, bijvoorbeeld het hergebruiken van de handdoeken, het niet inkopen van plastic flesjes, maar een herbruikbare fles gebruiken of het scheiden van afval wat zij aan boord, maar ook op het land creëren. Ook kan je wijzen op jouw duurzame partners, denk hierbij bijvoorbeeld aan B-corp bedrijf Rituals of de goede doelen die de gasten ondersteunen door deze reis te maken (denk hierbij aan Treesforall en Justdiggit). Verder kan je aangeven op welke brandstof je vaart, met welke motor jij vaart, hoe je jouw brandstofgebruik monitort en of je gebruik maakt van zonnepanelen of restwarmte.

Het delen van jouw duurzame initiatieven en acties is leerzaam en kan gasten inspireren om groenere keuzes te maken. Er zijn verschillende manieren om jouw duurzaamheidsbeleid of tips te delen. De Magnifique schepen hebben bijvoorbeeld sinds kort in elke hut een QR code hangen, die verwijst naar een pagina waar zij hun duurzame initiatieven toelichten. Dit is een manier om jouw gasten op jouw duurzame initiatieven te attenderen zonder het aan hen op te dringen. Je kan er ook voor kiezen om jouw duurzaamheidsbeleid of tips voor gasten in de algemene ruimtes op te hangen. Hoe deel jij jouw duurzame initiatieven en acties met jouw gasten? Wellicht kunnen we elkaar inspireren.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Commentaren
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Greenway