Online communicatie duurzaamheid

Strategie en partners
Op de website van Boat Bike Tours staan alle activiteiten die betrekking hebben op duurzaamheid vermeld. Daarnaast gaat Boat Bike Tours samenwerken met Natures Right. Zij maken groene merken groot en grote merken groen. Natures Right gaat Boat Bike Tours helpen een duidelijke strategie op te stellen, zodat de duurzame boodschap zo goed mogelijk overgebracht wordt. Duurzaamheid is een van de vier kernwaarden van Boat Bike Tours en krijgt veel aandacht. Boat Bike Tours is de trotse eigenaar van de Travelife Award – een erkenning van de duurzame inspanningen die tot nu toe zijn gedaan. Elders op dit platform kun je meer lezen over Travelife.

Voetafdruk
Jaarlijks laat Boat Bike Tours haar ‘voetafdruk’ berekenen door Sea Going Green om beter inzicht te krijgen waar er verbeterd kan worden. Sea Going Green is een adviesbureau voor duurzaam toerisme dat zich inzet voor de bescherming, het behoud en het herstel van ecosystemen zowel ter zee als ter land. Zij stellen daarvoor expertise en kennis beschikbaar aan klanten in de toeristische sector. Het doel van de samenwerking tussen Boat Bike Tours en Sea Going Green is de CO2 uitstoot van Boat Bike Tours terug te dringen. Dan kan onder andere door het gebruik van biodiesel, het installeren van zonnepanelen en door goed te kijken naar de samenstelling van de menu’s. Een kwart van de CO2 voetafdruk bestaat uit eten en drinken. In 2023 stelde Boat Bike Tours als doel om met minimaal 15% te reduceren door minder vaak voor vlees te kiezen, vaker voor lokale/regionale producten en ingrediënten te zieken en om maaltijden met veel groenten op het menu te zetten. Minimaal een van de maaltijden tijdens de 7-daagse reis bestaat uit vegetarische gerechten.

Drie stappen
Met hulp van Sea Going Green en de non-profitorganisaties Trees for All en Justdiggit deelt Boat Bike Tours het duurzaamheidsproces op in drie stappen:

  1. Meten van de uitstoot en het effect op de natuur (klik voor meer informatie op onderstaande tag Energierapportage).
  2. Verminderen van de uitstoot door acties te ondernemen (klik voor meer informatie op onderstaande tag Accu’s).
  3. Compenseren van uitstoot die (nog) niet kan worden teruggebracht (klik voor meer informatie op onderstaande tag (CO2 compensatie).

Sociale media
Naast de informatie die te vinden is op de site van Boat Bike Tours, worden op de sociale mediakanalen van Boat Bike Tours regelmatig berichten over duurzaamheid gepost.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Commentaren
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Greenway