Meting footprint

Meten is weten
Sinds 2019 wordt jaarlijks de totale CO2 footprint van Boat Bike Tours gemeten.

Naast het verbruik op kantoor vraagt Boat Bike Tours alle rederijen gegevens aan te leveren. Deze gegevens worden door Sea Going Green verwerkt en omgezet naar een COfootprint per schip, per reis en per gast.
Ook over het seizoen 2023 vraagt Boat Bike Tours de rederijen om deze gegevens aan te leveren, zodat Sea Going Green opnieuw een rapport kan produceren dat inzicht geeft in de CO2 footprint 2023.
Voor toekomstige metingen zoekt BBT naar een meer objectief meetsysteem van brandstof- en stroomverbruik.

Meting footprint

Rapportage 2023

Aan alle rederijen is gevraagd de volgende gegevens aan te leveren over de voor Boat Bike Tours gevaren weken (inclusief charters):

Diesel / Elektra / Water

  • Het totaalverbruik van diesel voor seizoen 2023
  • Het verbruik van walstroom (via walstroomfacturen kun je verbruik zien, maak anders een schatting als er geen verbruik op de factuur staat)
  • Het totaal verbruik van drinkwater (vaak moeilijk aan te geven, maak anders een schatting van het aantal m3 per reis x aantal weken)

Menu
Voor een aantal schepen zijn de menu’s in 2021 en 2022 doorgerekend door Sea Going Green om inzicht te krijgen in hoe groot het aandeel voedsel van de totale CO2 uitstoot is. In onderstaande afbeelding zie je een weergave van het aantal kilo CO2 per persoon per dag. Dit laat zien dat de samenstelling van een menu veel verschil kan maken met betrekking tot de CO2 uitstoot.

Meting footprint

 

Plastic, voedsel, duurzame toepassingen
In het jaarrapport wordt ook aandacht besteed aan de gebruikte materialen, zoals plastic en duurzame toepassingen, zie hieronder.

Meting footprint

Sea Going Green
Sea Going Green is een adviesbureau voor duurzaam toerisme en berekent sinds 2019 de jaarlijkse CO2 uitstoot van Boat Bike Tours. Ook denken ze mee met de duurzaamheidsstrategie en kunnen ze contact leggen met interessante partijen die ook actief zijn met duurzaamheid.Om een idee te geven:

  • In 2021 bedroeg de totale uitstoot van Boat Bike Tours 1,828 ton KwH
  • In 2022 bedroeg de totale uitstoot van Boat Bike Tours 5,057 ton KwH

Voor toekomstige metingen zoekt Boat Bike Tours naar een meer objectief meetsysteem van brandstof- en stroomverbruik; zie hiervoor het artikel elders op dit platform.

De rapportages van Sea Going Green van voorgaande jaren kunnen worden ingezien via onderstaande links:
Rapportage seizoen 2019
Rapportage seizoen 2020
Rapportage seizoen 2021
Rapportage seizoen 2022

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Commentaren
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Greenway