Het duurzame woonbotenmenu

Het duurzame woonbotenmenu

Menukaart
De Woonboten Coalitie Amsterdam heeft in samenwerking met de gemeente een ‘menukaart’ laten ontwikkelen waarin een pakket aan energie(besparende) maatregelen beschreven staat voor op woonschepen en arken. Elke maatregel wordt gepresenteerd als een gerecht op een menukaart. Door meerdere gerechten te kiezen kan iedereen, afhankelijk van zijn of haar eigen situatie, een eigen menu samenstellen. Van alle maatregelen/gerechten staan de voor- en nadelen genoemd, een prijsindicatie, de varianten, eventuele subsidies en mogelijke combinaties met andere maatregelen.

Een groot deel van de genoemde gerechten in het menu is ook toepasbaar op passagiersschepen. Aan de hand van een aantal richtinggevende vragen over de startpositie en de gewenste einddoelen ontstaat inzicht in de mogelijke maatregelen en de volgorde waarin deze genomen moeten worden.
De BBZ heeft subsidie aangevraagd en gekregen om een menukaart voor de chartervaart te ontwikkelen. Het bedrijf EnergyGO is daarmee intussen druk aan de gang. Mogelijk is het menu in het voorjaar van 2024 beschikbaar.

Voor meer informatie over de menukaart voor woonschepen, kun je terecht op deze website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Commentaren
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Greenway